Олександр Мусієнко був затриманий в Південній Кореї і екстрадований в США / фото @EuropeanPravda / Twitter

Громадянин України Олександр Мусієнко засуджений в США до понад 7 років в'язниці за організацію міжнародної схеми відмивання грошей в Інтернеті, за допомогою якої були легалізовані мільйони доларів.

Як повідомляє Міністерство юстиції США, 38-річний виходець із Одеси засуджений до 87 місяців тюремного ув'язнення, передає НВ.

Мусієнко визнав свою провину в електронному шахрайстві. Він також зобов'язаний виплатити понад $98,7 тис. компенсації.

Відео дня

За даними слідства, Мусієнко у 2009-2012 роках співпрацював із хакерами з країн Східної Європи з метою отримати понад $3 млн з банківських рахунків американських компаній і "відмити" викрадені гроші за кордоном.

Читайте такожМега-хакери. Як українці стали важливою ланкою міжнародного ланцюга кіберзлочинців

Так, у вересні 2011 року партнери Мусієнка, яких він обманним шляхом найняв фінансовими помічниками, і які були впевнені, що працюють на законний бізнес, зламали онлайн-рахунки компанії з Північної Кароліни і перевели в цілому майже $296,3 тис. на два банківських рахунки, контрольованих українцем.

Мусієнка затримали в Південній Кореї у 2018 році та екстрадували до США у 2019 році.

Навесні 2019 року ФБР вивчило інформацію на ноутбуці Мусієнка і виявило файли, що містять близько 120 тис. номерів платіжних карт і пов'язану з ними ідентифікаційну інформацію про третіх осіб.

Вас також можуть зацікавити новини