Олександр Лукашенко / REUTERS

Згідно з результатами національного екзит-полу чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців.

Про це повідомляє видання БЕЛТА.

Світлану Тихановську підтримали 6,8%, Анна Канопацька отримала 2,3% голосів виборців, Андрій Дмитрієв - 1,1%, Сергій Черечень - 0,9%. Проти всіх, за даними exit poll, проголосували 9,2% виборців.

Відео дня

Читайте такожФалічній символ і розп'яття: на одній з дільниць Мінська чоловік влаштував художню акцію

Опитування проводилося на 320 дільницях по всій країні молодіжною лабораторією соціологічних досліджень РСОО "БКМО" на замовлення національного представництва Міждержавної телерадіокомпанії "Мир" у Республіці Білорусь.

Інтерв'юери пропонували виборцям, які проголосували, пройти анонімне опитування. Ставилося запитання про те, за кого респондент віддав свій голос. Відповіли на запитання 67,6%, відмовилися від відповіді 32,4%. Усього було опитано 12 340 осіб.

Молодіжна лабораторія соціологічних досліджень створена в 2015 році як аналітичний центр молодих професійних соціологів, політологів, юристів, фахівців у сфері молодіжної політики.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, в Білорусі проходять вибори президента. За даними ЦВК, створено 5 тис. 767 виборчих дільниць, в тому числі, 44 - за кордоном. З 4 до 8 серпня відбулося дострокове голосування.

ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами в президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Анну Конопацьку, Андрія Дмитрієва та Сергія Черечня. 65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Крім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, жодні інші на міжнародному рівні не було визнано вільними і справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).