Світлана Тихановська / фото REUTERS

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська назвала себе переможцем президентських виборів.

Про це вона заявила на прес-конференції, передає «Інтерфакс».

«Мій вихід на вулицю призведе до ескалації конфлікту. Тому зараз я з народом. Вважаю себе переможцем на виборах. У нас є дані альтернативного підрахунку, і ми будемо доводити всі порушення», - наводить її слова «МБХ медіа».

Відео дня

За словами Тихановської, вона пропонувала Олександру Лукашенку зустрітися, щоб «уникнути конфлікту», але він поки ніяк не відреагував.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 числа, а завершилося о 20:00 в неділю.

Читайте такожМасові протести, барикади й кров у центрі Мінська: як Білорусь відреагувала на перші результати виборів

Після публікації даних екзит-полу, згідно з якими переміг Лукашенко, тисячі жителів по всій країні вийшли на стихійні акції протесту, відбулися сутички з силовиками. Силовики стріляли в протестуючих гумовими кулями, кидали світлошумові гранати і били людей. Як мінімум одна людина загинула, за даними правозахисників, понад двісті були затримані.

Вранці в понеділок, 10 серпня, в Центральній виборчій комісії Білорусі заявили, що Олександр Лукашенко набирає на виборах 80,23%. Штаб кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської вирішив не визнавати попередні результати виборів.

На події в Білорусі вже відреагував президент України Володимир Зеленський і депутати Верховної Ради.