Розвідка США підготувала звіт про спроби Росії вплинути на вибори / фото REUTERS

У США найближчим часом буде опублікований звіт розвідки країни, в якому йдеться про те, як Росія й Іран намагалися вплинути на американські президентські вибори. Зокрема, вони поширювали з цією метою дезінформацію.

Читайте такожNewsweek: У США дивляться на вирок Саркозі як на приклад для ТрампаПро це пише Reuters з посиланням на джерела, поінформовані про зміст звіту розвідки США. Також в документі йдеться про відсутність жодних доказів про те, що голоси якось були змінені за допомогою технічних засобів. Хоча екс-президент Дональд Трамп і його союзники поширюють теорії змови про це.

Також розвідка США виявила інші спроби вплинути на американських виборців за допомогою дезінформації. Це, зокрема, робили Куба, Венесуела і бойова група "Хезболла". Однак, проникнення в деякі локальні урядові системи не вплинули на результат президентських виборів.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте також: Байден заявив, що вважає Путіна вбивцею. У великому інтерв'ю глави Сполучених Штатів для ABC News Байден відповів на ключове питання про російського президента Володимира Путіна. На питання, чи вважає Байден Путіна вбивцею, той відповів ствердно.