На кордоні Вірменії та Азербайджану тривають бойові зіткнення / фото ua.depositphotos.com

Вірменія та Азербайджан повідомили про відновлення боїв.

Так, Міноборони Азербайджану 16 липня повідомило про продовження складної ситуації на товузському напрямку азербайджано-вірменського кордону і відновлення там боїв, повідомляє ТСН.

Читайте такожНа кордоні Вірменії та Туреччини помітили військові вертольоти РФ (відео)

Відео дня

За даними оборонного відомства, з великокаліберної зброї і мінометів обстріляли села Агдам, Дондар Гушчу і Вахідлі, серед мирного населення постраждалих немає.

"В даний час на цьому напрямку йде бій. Оперативна обстановка перебуває під контролем підрозділів азербайджанської армії", - наголошується в повідомленні Міноборони. 

Своєю чергою в Міноборони Вірменії повідомили, що азербайджанські підрозділи спробували зробити диверсію, після чого почали обстрілювати прикордонні села Айгепар і Мовсес.

"Приблизно о 03:40 вірменські ЗС запобігли спробі диверсійного прориву противника. Після боїв противник, зазнавши втрат, був відкинутий. Потім о 05:20 азербайджанські підрозділи за допомогою гаубиці Д-30 почали обстрілювати села Айгепар, Мовсес. вогонь все ще триває ", - зазначила прессекретарка Міноборони республіки Шушан Степанян.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати. За даними оборонного відомства Азербайджану, територія цієї країни була обстріляна з артилерійських установок, що спричинило бойові дії на цьому напрямку.

Як заявили в Міноборони Азербайджану, втрати зафіксовані з обох сторін. "Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. В результаті вжитих заходів противнику було завдано удару, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат. В ході боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п'ятеро отримали поранення", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Своєю чергою, Міністерство оборони Вірменії стверджує, що група азербайджанських солдатів спробувала перетнути державний кордон на позашляховику, але повернулася на свої позиції після попередження. Вірменські військовослужбовці відкрили вогонь і ліквідували кількох бійців з іншого боку.

Про втрати зі свого боку Вірменія не повідомляє. За версією Міноборони Вірменії, постраждали тільки сили Азербайджану.