Вчора Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху / фото REUTERS

Вірменія й Азербайджан продовжують бої в районі Нагірного Карабаху.

Про це повідомляють оборонні відомства двох країн.

Міноборони Азербайджану заявило, що вранці 28 вересня Збройні сили Вірменії почали обстріл азербайджанського міста Тертер, і "востаннє" попередило противника про адекватні заходи у відповідь.

Відео дня

Пізніше Міноборони Азербайджану повідомило про продовження контрнаступальної операції в районі Нагірного Карабаху і про те, що "значну кількість сил противника було знищено".

"Підрозділи азербайджанської армії, просуваючись з висот і вигідних позицій, звільнених від збройних сил Вірменії, продовжують контрнаступ з метою закріплення досягнутого успіху", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно із заявою Міноборони Азербайджану, завданням ракетно-артилерійських і авіаційних ударів по позиціях противника той був змушений відступити з рубежів, які намагався утримати.

Кілька вигідних висот навколо села Талиш було "очищено від окупаційних сил, противник зазнав великих втрат".

Читайте такожЕскалація в Нагірному Карабасі: генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії

Своєю чергою, представник оборонного відомства Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці у Facebook повідомила, що інтенсивні бої тривали всю ніч на південному, південно-східному і північному напрямках лінії фронту в Нагірному Карабаху.

Крім того, за її словами, армія самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки відновила ряд раніше втрачених позицій.

"У результаті контратаки, розпочатої частинами армії оборони, противник зазнав великих втрат живої сили і військової техніки. Армія оборони відновила ряд раніше втрачених позицій", - заявила Степанян.

Також повідомляється про збільшення кількості загиблих в результаті бойових дій.

Як передає Інтерфакс, кількість загиблих з вірменського боку зросла на 15 осіб. У неділю відомство повідомило про 16 загиблих.

У ніч на 28 вересня Міноборони Азербайджану заявило про 550 убитих в Карабасі вірменських військовослужбовців. Але Міноборони Вірменії спростувало це повідомлення.

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

  • Вранці в неділю, 27 вересня, Вірменія та Азербайджан розпочали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан вводить воєнний стан з 28 вересня.
  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.