Заява трьох країн опублікована на сайті Держдепу / Фото REUTERS

Азербайджан, Вірменія і США домовилися про гуманітарне перемир'я в Нагірному Карабасі.

Про це йдеться в спільній заяві трьох країн, текст якої опублікований на сайті Держдепартаменту.

"США сприяли інтенсивним переговорам між міністрами закордонних справ і співголовами Мінської групи, щоб наблизити Вірменію і Азербайджан до мирного вирішення нагірно-карабахського конфлікту», - наголошується в ньому.

Відео дня

Перемир'я набуде чинності о 08:00 за місцевим часом.

Читайте також"Легкий випадок": Трамп пообіцяв вирішити конфлікт у Нагірному Карабасі

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях. За даними влади Азербайджану, в ході успішного наступу взято під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.
  • 17 жовтня Вірменія і Азербайджан домовилися про встановлення в районі Нагірного Карабаху гуманітарного перемир'я з 00:00 18 жовтня. Але перемир'я було відразу ж зірвано. 
  • 23 жовтня Трамп заявив, що бере участь у переговорах Баку і Єревана щодо Нагірного Карабаху. Президент не уточнював, чи спілкувався він з лідерами Вірменії та Азербайджану.