Посольства восьми країн відсвяткують у Києві NOWRUZ 2018

20 березня 2018 року в Колонній залі Київської міської ради відбудеться святкування Міжнародного дня NOWRUZ.

Участь в урочистому заході візьмуть вісім посольств іноземних держав, а саме: Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан, Киргизької Республіки, Республіки Казахстан, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан, Турецької Республіки і Туркменістану.

У програмі заплановано концерт, у якому виступлять артисти, котрі представляють культуру всіх країн-організаторів, за участю етнічних спільнот. Крім того, гості та учасники зможуть ознайомитися з виставками предметів народної творчості, побуту, посудом, текстилем, елементами декору, які буде презентовано на стендах усіх перелічених вище країн.

Також відбудеться дегустація страв національних кухонь.

Свято відвідають глави дипломатичних місій і міжнародних організацій, народні депутати, представники громадськості, міністерств, відомств, засобів масової інформації, діаспори країн-учасниць, етнічні спільноти Києва, кияни та гості столиці.

Захід відбудеться за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Місце проведення: Колонна зала Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36).

Час проведення: 20 березня 2018 року з 12:00 до 16:00. Офіційна церемонія відкриття – 13:00.

Вхід вільний.

Довідка: 19 лютого 2010 року на 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію «Міжнародний день Навруз». Відповідно до Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликає держави-члени «докладати зусиль для підвищення рівня інформованості щодо Навруз та організовувати щорічні заходи до цього свята».