Мегамітинг інвесторів екс-банку "Аркада"

28 травня 2021 року тисяча інвесторів йтимуть до президента України та високопосадовців по допомогу у вирішенні питання фінансування добудови ЖК «Патріотика» та «Еврика» за 3 роки, безперешкодного будівництва ЖК «Патріотика на озерах».

Минає рік найтривалішого та наймасштабнішого протесту інвесторів,  результат наступний:

  • 11 тисяч постраждалих сімей та 39 недобудов
  • створення Міжвідомчої робочої групи при Кабінеті міністрів України і 10-ки засідань
  • початок ліквідації банку «Аркада» та розслідувань злочинів, що призвели до цього
  • 2 великих аудити об’єктів Аркади для визначення бюджету на добудову (ПрАТ «Київміськбуд» та ТОВ «Stolitsa Group»)
  • підписання Меморандуму про вирішення питання добудови 12 сторонами.

Проте, після року усіх зусиль та щоденної кропіткої роботи будівництво досі не відновлено.

Вся річ у тому, що для добудови квартир інвесторів за 3 роки потрібна поворотна фінансова підтримка Держави у розмірі 3,6 млрд грн. Інакше, якщо покладатися тільки на сили інвесторів та компанії Stolitsa Group, будівництво може розтягнутися на десятки років.

Тому, інвестори Аркади знову змушені виходити на масовий мітинг в урядовому кварталі, їх боротьба за свої права на житло активно триває.

Основні вимоги інвесторів:

1. Придбання за рахунок коштів державного бюджету вільних квартир в житлових комплексах «Еврика», «Патріотика», а також вільних квартир у розмірі 10% від загального переліку квартир в ЖК «Патріотика на озерах» (через ПрАТ «УКРФІНЖИТЛО» та за бюджетними програмами будівництва житла для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу);

2. Надання забудовнику довгострокового кредиту під державні гарантії за пільговими відсотковими ставками.

Передбачається, що така підтримка інвесторів Аркади та компанії-забудовника Stolitsa Group повною мірою допоможе реалізувати положення Меморандуму та дати потужний поштовх розвитку цільових державних програм забезпечення населення житлом та програми іпотечного кредитування, ініційованого Президентом України.

План мітингу:

  • 09:30 – мітинг біля Офісу Президента України, розгортання найбільшого в Україні національного прапора гігантських розмірів.
  • 11:00 – хода мітингувальників від ОПУ до пішохідного мосту на Майдані Незалежності біля Алеї Героїв Небесної сотні. Розгортання та демонстрація мега-прапору на мосту, а також найбільшого в Україні національного прапора гігантських розмірів.
  • 12:00 – хода мітингувальників від пішохідного мосту на Майдані Незалежності до Кабінету Міністрів України з займанням однієї сторони пішохідної зони та дорожнього руху. Пронесення мега-прапору.
  • 12:30-17:00 – встановлення тематичної інсталяції під стінами КМУ, мітинг.

Довідково: https://investors.in.ua/

Ресурси:  https://www.facebook.com/ArkadaNedobudovi

Канал Об'єднання інвесторів банку Аркада

Вайбер: Інфо! Всі недобудови Аркада

Спільнота: Чат