Більшість страв краще готувати на сковороді з нержавіючої сталі або чавуну, вважає експертка.
Антипригарний посуд важливий на кухні, але він не повинен бути основним для вас. При неправильному його використанні можна зіпсувати страви, а також пошкодити сам посуд, зменшивши його довговічність, пише Cnet.
Видання наголосило, що, попри зручність антипригарної сковороди, більшість страв краще готувати на сковороді з нержавіючої сталі або чавуну. Шеф-кухарка та викладачка кулінарії Річард Ламаріта описала антипригарний посуд як "нішевий" у певному сенсі.
"Яєчня або смажені яйця, млинці, смажений тофу чудово підходять для готування на антипригарній сковороді. Ця їжа має повністю зніматися, не залишаючи залишків на дні. Антипригарні сковороди популярні, їх легко мити та вони зручні, і я рекомендую кожному кухарю мати таку", - сказала Ламаріта.
Однак, за її словами, вона не призначена для роботи з високою температурою, розміщення в духовці або інтенсивного чищення. Покриття, яке робить сковороду антипригарною, може швидше псуватися під впливом певних продуктів або методів приготування.
Які ж страви ніколи не слід готувати в антипригарному посуд за версією Ламаріти?
Якщо ви хочете отримати апетитну карамелізовану скоринку на стейку, курячій грудці або шматочку лосося, ви не матимете бажаного результату на антипригарній сковороді. Її покриття не витримує високої температури, необхідної для досягнення такої скоринки.
Як і у випадку із м’ясом, ви не підсмажите належно овочі на антипригарній сковороді. Щоб досягти хороших результатів, для кабачків, моркви, цибулі, спаржі використовуйте сковороду з нержавіючої сталі або чавунну.
Якщо вам потрібно карамелізувати якийсь продукт, наприклад, для соусу, антипригарна сковорода не підійде - на ній не вийде карамелізація. Ця класична техніка вимагає правильного обсмажування, для якого антипригарний посуд не призначений.
Готувати дуже кислу їжу, наприклад томатний соус, страви з додавання оцту або лимонного соку, тушковану капусту, на антипригарній сковороді - не найкраща ідея. Адже кислота з часом роз’їдають ніжне покриття.
Утримуйтесь від приготування в антипригарній сковороді страв, які потребують значного помішування. Цей процес може швидко зносити поверхню. Антипригарна поверхня навіть за правильного використання з часом зношується, то навіщо це прискорювати?
Раніше УНІАН розповідав, що одна шкідлива звичка знищує антипригарну сковороду швидше, ніж будь-що інше. Йдеться про миття такої сковорідки в посудомийній машині після кожного використання. Хімічні речовини, що містяться у мийних засобах, можуть роз'їдати і знімати антипригарне покриття. Також для нього шкідлива дуже гаряча вода і струмені високого тиску.