Популярний спосіб зберігання лише псує сир: експерт пояснила, як зробити це правильно

Експертка з продуктів харчування поділилася найкращим способом зберігання сиру.

Сир займає особливе місце на кухні - від крихкого Ланкаширського до кремоподібного Брі. Однак багато господинь припускаються однієї й тієї ж помилки, через яку улюблені шматочки сиру надто швидко пліснявіють або висихають.

Видання Express пише, що правильне зберігання сиру - це не тільки забезпечення його придатності до вживання, а й збереження унікальних смакових якостей і текстури.

Більшість людей беруть харчову плівку, намагаючись зберегти сир, але фахівець з гігієни харчування Сара Тейлор застерегла від такого підходу.

"Кожен сир унікальний, і тому в кожного з них є свої вимоги, щоб зберегти його в найкращому вигляді", - зазначила експерт.

Як зберігати сир у холодильнику, щоб він не пліснявів

Сир - це живий продукт, який має дихати. Коли він щільно загорнутий у пластик, він позбавляється кисню і може набути неприємного запаху або покритися слизом. Тверді сири можуть потіти і ставати жирними, а м'які сири ризикують стати кашкоподібними.

"Тверді сири, як пармезан, мають низький вміст вологи, а оскільки бактерії потребують їжі та вологи для виживання, сир із нижчим вмістом вологи має тенденцію зберігатися довше", - пояснила Тейлор.

Через мінімальний рівень вологості тверді сири краще зберігати, загорнувши їх у харчову плівку, а не у вощений папір для сиру (або пергамент для випічки), оскільки папір пропускає повітря, що призводить до висихання сиру.

Проте, м'які і більш вологі сири, як брі, вимагають вентиляції. Коли м'які сири не можуть "дихати", вони накопичують аміачні гази, які можуть змінити смак і зіпсувати делікатес.

"Тому м'які сири не слід щільно загортати в харчову плівку, тому що вони будуть пітніти", - зазначила експертка.

Замість цього м'які сири слід загортати у вощений папір для сиру, пергамент для випічки або багаторазову вощену тканину, а потім поміщати в герметичний контейнер. Також вона рекомендує додати в контейнер шматок вологої щільної тканини, щоб регулювати атмосферу в контейнері.

Як зберігати сир у холодильнику довго

Що стосується ідеального місця зберігання в холодильнику, Сара повідомила:

Сир любить стабільність, тому його слід зберігати в задній частині холодильника, де температура і вологість найбільш стабільні.

У зв'язку з цим вона категорично проти зберігання сиру в дверцятах холодильника, тому що постійне відкривання і закривання піддає його перепадам температури.

Раніше УНІАН писав, що сир із цвіллю корисний для організму.

Вас також можуть зацікавити новини: