Експерт розповіла, кому і чому не рекомендується їсти один із найпопулярніших фруктів на планеті.
Грейпфрут — яскравий цитрусовий фрукт, який, можливо, найбільш відомий своїм терпким, гірко-солодким смаком. В останні роки дослідження підтвердили користь фруктів для здоров’я, пише USA Today.
Зазначається, що грейпфрут має кілька унікальних властивостей, які роблять його особливо поживним фруктом, і включення його у свій раціон може допомогти збільшити споживання вітаміну С, калію та клітковини. Усі ці поживні речовини відіграють важливу роль у підтримці вашої імунної та серцево-судинної систем.
Так, грейпфрут взаємодіє з певними ліками, тому важливо проконсультуватися з лікарем, перш ніж насолоджуватися цим фруктом. Докладніше про потенційні ризики та все, що потрібно знати про вживання цієї насиченої поживними речовинами суперпродукту виданню розповіла зареєстрований дієтолог Ерін Палінскі-Вейд.
Грейпфрут є чудовим джерелом антиоксидантів, калію та клітковини.
"Поєднання поживних речовин, що містяться в грейпфруті, а також низький глікемічний індекс, що робить його дійсно корисним фруктом", - каже експерт.
За її словами, вітамін С і лікопін є двома природними антиоксидантами, які містяться в грейпфруті. При цьому вітамін С є важливою поживною речовиною, яка підтримує процес загоєння організму. Лікопін має протизапальні властивості, і є все більше доказів того, що має потенціал для боротьби з раком.
Калій, що міститься в грейпфруті, може допомогти знизити артеріальний тиск, сприяючи здоров’ю серцево-судинної системи, каже Палінскі-Вейд. Оскільки грейпфрут містить багато клітковини, він також може допомогти вам почуватись ситішими, що може допомогти вам схуднути.
У порівнянні з багатьма іншими фруктами, грейпфрут має нижчий глікемічний індекс, що означає, що він має менший вплив на рівень цукру в крові. Для тих, хто страждає від інсулінорезистентності або діабету другого типу, це особливо важливо, пояснює дієтолог.
Грейпфрут багатий на воду, що робить його неймовірно зволожуючим.
"Коли ми їмо зволожуючу їжу, а також п’ємо достатню кількість води, це робить нашу шкіру більш сяючою", - каже Палінскі-Вейд.
Як згадувалося раніше, грейпфрут наповнений антиоксидантами. Дослідження показали, що шкіра з вітаміном С особливо ефективна для посилення виробництва та утворення колагену, а також для зменшення появи зморшок.
Головне занепокоєння, пов’язане з грейпфрутом, полягає в тому, що він може взаємодіяти з певними ліками, деякі з яких зазвичай призначають для лікування високого кров’яного тиску, депресії та високого рівня холестерину.
Дієтологи розповіли, який сік є найкориснішим для здоров'я людини. Більшість "сокових продуктів" насправді є підсолодженими напоями, тому необхідно обирати лише натуральні соки.
Сік є продуктом, який можна пити в будь-який час доби - після тренування, під час перекусу або додавати в тропічний смузі. Втім, попри те, що фрукти та овочі в питному вигляді здаються корисними, є багато нюансів, які варто враховувати.
Вас також можуть зацікавити новини: