Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно.
Сковорода - важливий елемент на кухні, але її використання вимагає дотримання певних правил.
Давайте разом розберемося, чи можна ставити сковорідку в холодильник, чому це робити не рекомендується, і які можуть бути наслідки.
Ставити сковорідку в холодильник - не найкраща ідея з кількох причин. Серед імовірних і найбільш згубних наслідків називають:
Також, якщо залишити їжу в сковороді на ніч у холодильнику, вона може ввібрати запахи інших продуктів, що негативно позначиться на її смаку.
Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно. Перед тим як помістити сковороду в холодильник, дочекайтеся, поки вона повністю охолоне. Це запобіжить пошкодженню як самої сковороди, так і холодильника.
Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, перекладіть їжу зі сковороди в герметичний контейнер перед зберіганням. Це збереже свіжість страви та захистить холодильник.
Якщо ж у вас немає такої можливості, накрийте сковорідку з їжею кришкою і залиште при кімнатній температурі, але тільки якщо це допустимо для конкретного продукту.
Знаючи, чому не можна ставити гарячу пательню в холодильник, ви зможете уникнути неприємностей і продовжити термін служби свого посуду і техніки. Краще витрачати трохи часу на правильне зберігання їжі, ніж виправляти поломки або замінювати кухонне начиння.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як очистити сковороду від нагару за кілька хвилин.