Містять захмарну кількість магнію: ці 9 продуктів мають бути вдома у кожного

Багато людей страждають від дефіциту магнію, але навіть не підозрюють про це.

Магній необхідний для здоров'я кісток, роботи м'язів і підтримки кров'яного тиску, але багато людей відчувають його дефіцит. Хоча мигдаль хороше джерело магнію - 76,5 міліграмів на унцію, деякі продукти містять його ще більше.

Видання Very Well Health з'ясувало, що потрібно їсти за нестачі магнію.

Гарбузове насіння

Одна унція смаженого гарбузового насіння, а це приблизно 28 грамів, забезпечує 37% добової норми (СН) магнію. Гарбузове насіння також важливе джерело заліза, цинку і рослинного білка.

Кіноа

Кіноа - це цільне зерно, багате на магній, яке забезпечує 28% СН. Вибір цільного зерна, такого як кіноа, замість рафінованих вуглеводів, як білий рис, допомагає забезпечити організм вітамінами групи B і E, залізом, цинком і клітковиною.

Насіння чіа

Насіння чіа забезпечує 26% добової норми магнію. Крім того, це насіння багате на клітковину, антиоксиданти і протизапальні омега-3 жирні кислоти.

Бразильські горіхи

Хоча бразильські горіхи відомі своїм вмістом селену, вони також містять вражаючу кількість магнію, забезпечуючи 25% добової норми в одній унції. Ці горіхи також багаті міддю, а також вітаміном Е, тіаміном, цинком і марганцем. Також вони багаті як ненасиченими, так і насиченими жирами.

Едамаме

Соєві продукти, як едамаме, містять значну частину добової норми магнію - 24%. Соєві боби також багаті на білок і клітковину, що робить їх ситним перекусом із перевагами для харчування та контролю ваги.

Скумбрія

Хоча скумбрія може бути не такою популярною, як інші жирні сорти риби, такі як лосось, вона містить 20% добової норми магнію в порції вагою 85 г. Скумбрія також багата на вітамін D і містить омега-3 жирні кислоти та інші поживні речовини, такі як вітамін B12 і селен.

Кеш'ю

Кешью - корисний для серця і багатий на магній перекус, що містить 20% добової норми. Вони також містять білок, корисні для серця жири, мідь, цинк і залізо.

Амарант

Після приготування це стародавнє зерно забезпечує близько 38% добової норми на 1 чашку. Ба більше, амарант містить більше білка і клітковини, ніж його аналоги, як-от коричневий рис. Він також не містить глютену і багатий на інші важливі вітаміни та мінерали.

Шпинат

Листові зелені овочі - основне джерело магнію, а шпинат забезпечує 19% добової норми. Шпинат також містить фолієву кислоту, залізо, кальцій, вітаміни C і E, вітаміни групи B і калій.

Зі свого боку дієтологиня Меггі Мун уточнила:

Магній виконує безліч функцій в організмі і необхідний для енергетичного обміну, роботи м'язів, формування кісток, регулювання кров'яного тиску, контролю рівня цукру в крові, здоров'я імунної системи і багато чого іншого.

Раніше УНІАН писав, що їсти, щоб отримувати вітамін D без добавок.

Вас також можуть зацікавити новини: