Неправильне використання фольги може становити ризик для вашого здоров'я і безпеки харчових продуктів.
Алюмінієва фольга - це універсальний кухонний предмет із практично незліченною безліччю застосувань. Однак, як пише Eatingwell, є певні ситуації, коли використання фольги може становити ризик для вашого здоров'я і безпеки харчових продуктів.
За словами доктора Даріна Детвайлера, кислі інгредієнти, як-от помідори, оцет або цитрусові, можуть спричинити хімічну реакцію, що може не тільки спричинити металічний присмак, а й виділити алюміній у їжу. Це може призвести до подразнення шлунка або довгострокових неврологічних проблем.
"Алюмінієва фольга не герметична", - каже Детвайлер. "Упакування залишків у фольгу дає змогу повітрю і бактеріям проникати всередину, що збільшує ризик псування і харчових захворювань".
Алюміній є гарним провідником тепла, тому якщо ви використовуєте деко, вкрите алюмінієвою фольгою, для випікання печива або іншої випічки, є велика ймовірність, що дно потемніє або навіть підгорить. Якщо ви використовуєте звичайну фольгу, вона також може легко порватися і призвести до прилипання. Якщо ваша випічка кисла, наприклад, печиво з лимоном, вона може мати металевий присмак.
Ніколи не слід поміщати метал у мікрохвильовку, оскільки це може спричинити іскри або загоряння. Накриваючи тарілки або миски, використовуйте пергаментний папір або кришки, придатні для використання в мікрохвильовій печі.
Занадто тривале приготування при дуже високій температурі, чи то в духовці, чи то на грилі, може призвести до руйнування фольги, особливо коли вона перебуває в прямому контакті з їжею або піддається впливу відкритого полум'я. Як пояснює Детвайлер, це може призвести до потрапляння алюмінію у вашу їжу.
За словами Детвайлера, ймовірність руйнування або руйнування фольги найчастіше виникає при температурі вище 400 °F (200 °С) і при контакті самої фольги з кислими або особливо солоними продуктами. "Хоча нечасте використання може не завдати шкоди здоровим людям, багаторазовий вплив може призвести до поступового накопичення алюмінію в організмі, особливо у людей зі зниженою функцією нирок", - додає він.
Фольга може не витримувати високу температуру і фактично подряпати вашу духовку. Крім того, вона може пошкодити нагрівальні елементи або перешкодити відкритому вогню газової духовки.
Шар фольги на дні духовки може блокувати потік повітря і зробити нагрівання дуже нерівномірним. Жир може накопичуватися на фользі й спричиняти пожежу. Ті самі побоювання справедливі і для гриля.
Раніше експерти розповіли, як можна повторно використовувати фольгу.