Правильна температура води - запорука смачного і корисного чаю.
Коли мова заходить про заварювання чаю, стає зрозуміло: британці дуже серйозно ставляться до своїх традицій. Ретельний вибір сорту і марки, додавання молока в певний момент і певної кількості - все це теми гарячих суперечок. Однак одна важлива деталь часто залишається поза увагою - це температура води.
Загальне правило говорить: для приготування класичного англійського чаю вода має бути доведена до кипіння, тоді як для деяких сортів, наприклад, зеленого чаю, потрібна гаряча, але не кипляча вода.
Давайте разом розберемося у всіх тонкощах, які допоможуть розкрити повноту смаку й аромату чаю.
Часто можна почути, що чай заливають окропом відразу після закипання, але це найчастіше неправильно. Ось, що важливо знати:
Таким чином, правильна температура води - запорука смачного і корисного чаю. Завжди враховуйте сорт і не поспішайте заливати чай окропом одразу після закипання. Кілька хвилин очікування - і напій порадує вас усіма відтінками смаку.
Ще важливо враховувати, що для якісного чаю слід завжди використовувати свіжу воду, як наполягає Асоціація чаю та настоїв Великої Британії. Саме вона "заряджає" чайне листя і розкриває весь аромат. Також фахівці радять фільтрувати воду перед кип'ятінням, особливо якщо ви мешкаєте в зоні з жорсткою або дуже м'якою водою, оскільки це безпосередньо впливає на смак.
Крім того, за словами експертів, під час повторного кип'ятіння знижується вміст кисню у воді, що погіршує смак напою. Тому, щоб домогтися кращого результату і не витрачати зайву енергію, рекомендується кип'ятити тільки необхідну кількість води.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як довго потрібно заварювати чай - експерти назвали ідеальний час.