Нагострити ножиці, очистити праску, помити сковорідку допоможе фольга.
Через свою універсальність алюмінієва фольга поруч із поліетиленовою плівкою та пергаментним папером стає незамінною в кожному господарстві, і її використання не обмежується лише кухнею, пише розробниця рецептів Дарсі Ленц на шпальтах Southern Living.
Ось 15 способів, як можна використати фольгу на кухні та за її межами.
Аркуш алюмінієвої фольги розмірами приблизно 30х35 см складіть у 5-6 шарів. Затупленими ножицями робіть надрізи так, щоб усе лезо захоплювало фольгу. За потреби повторіть цей процес.
Щоб у духовці захистити пиріг від сильного зарум’яненння, можна зробити щиток із фольги. Для цього візьміть аркуш фольги трохи більший, ніж основа форми, виріжте середину, перед випіканням щільно загорніть ним краї форми і зніміть фольгу за 10-15 хвилин до закінчення випікання.
Якщо у вас немає достатньо великої тарілки, яка вам зараз потрібна, знайдіть шматок картону, обріжте його до потрібної форми і повністю загорніть кількома шарами фольги. Фольга не тільки забезпечить гігієну, але й посилить цупкість картону.
Щоб запобігти потраплянню вологи на заморожені продукти у морозилці, щільно загорніть їх у поліетиленову плівку, а поверх - ще у шар алюмінієвої фольги.
Щоб запобігти пригорілому бруду в духовці, покладіть один-два аркуші фольги на решітку, що розміщена під тією, на якій печете. Фольга зловить будь-які краплі їжі, і ви зможете просто викинути її. Ніколи не кладіть фольгу безпосередньо на дно духовки - це загроза безпеці!
Потьмяніле столове срібло можна відполірувати за допомогою фольги і харчової соди. Велику ємність застеліть фольгою, залийте гарячою водою і додайте 1-2 столові ложки соди. Обережно помістіть туди срібні предмети. Замочіть їх на 1-3 хвилини або доки не зникнуть плями і обережно вийміть, висушіть і відполіруйте.
Стійкий бруд на чавунному посуді забере алюмінієва фольга. Відірвіть аркуш міцної фольги, згорніть його, щоб утворити серветку для чищення, і приступайте до чищення. Застереження: ніколи не використовуйте цей метод на антипригарному посуді, оскільки це пошкодить поверхню.
Із двох аркушів фольги сформуйте конус, залишивши невеликий отвір на кінчику. Ложкою наповніть конус глазур’ю і обережно стисніть, проштовхуючи глазур до отвору.
Зімніть кульку з міцної фольги, візьміть її щипцями та почистьте решітки. Це найбільш ефективно, коли решітки теплі. Якщо решітки особливо брудні, збризніть їх оцтом і дайте постояти кілька хвилин, перш ніж терти фольгою.
Ви можете пришвидшити процес прасування, помістивши аркуш фольги під покриття прасувальної дошки. Це зробить так, що потрібно буде менше проходів праскою, щоб розгладити зморшки.
Якщо на поверхні праски є плями від крохмалю, кондиціонера або жорсткої води, їх можна видалити фольгою. Просто покладіть аркуш на прасувальну дошку і проведіть по ньому гарячою праскою кілька разів. Сміття від праски прилипне до фольги.
Фольгу потрібно подрібнити та змішати з мульчею, що оточує основу рослин. Світловідбивна плівка не дозволяє небажаним комахам і шкідникам наближатися та завдавати шкоди рослинам. Крім того, заломлене від фольги світло може сприяти посиленню фотосинтезу у рослин.
Ви можете продовжити термін служби лотка для фарби, обклавши його фольгою. Вистеліть ємкість, як форму для випікання, і затисніть краї на боках, щоб закріпити фольгу. Коли закінчите роботу, вилийте залишки фарби, фольгу викиньте - лоток залишиться чистий.
Фольга може позбавити вас від витрачання часу на миття пензлів і валиків. Коли вам потрібно зробити паузу в малюванні, щільно обгорніть пензлик або валик алюмінієвою фольгою, це затримає вологу – і ваш інструмент не затвердіє.
Фольга допоможе зберегти ваш спальний мішок під час походу сухим і забезпечить додаткову ізоляцію. Покладіть під спальний мішок шар міцної алюмінієвої фольги, щоб нічний сон на свіжому повітрі був затишнішим.
Раніше УНІАН розповідав про 9 випадків, коли не можна використовувати алюмінієву фольгу. Її неправильне застосування може бути загрозливим для здоров'я, погіршити якість продуктів та навіть пошкодити побутову техніку, зазначила шеф-кондитерка Кеті Розенхаус.