Кардіологи попереджають: цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту після 50-ти

Цей популярний продукт посилює запалення в організмі та збільшує ризик діабету 2 типу.

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю. Але є й чинники, на які вплинути не можна - наприклад, вік. Тому так важливо керувати тим, що у ваших силах, зазначає кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії.

Одним із головних факторів ризику є харчування. Кардіологи сходяться на думці, що після 50 років варто обмежити в раціоні червоне м'ясо.

"Стейк містить багато насичених жирів і підвищує рівень холестерину", - пояснює доктор Супріті Бехурія. Як повідомляє видання Parade, підвищений рівень "поганого" холестерину сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

"Стейк може посилювати запалення в організмі, що також підвищує ризик серцевих захворювань і діабету 2 типу", говорить доктор Чен. Крім того, жирні шматки м'яса збільшують ймовірність набору ваги, що знову підвищує навантаження на серце.

Доктор Бехурія зазначає, що з віком частіше зустрічаються такі патології, як ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь, інфаркт міокарда.

Дієта після 50 - що радять лікарі

За словами доктора Чена, варто віддавати перевагу рибі (наприклад, лососю), а також рослинним джерелам білка - бобовим, сочевиці, горіхам. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.

І все ж повністю виключати стейк не обов'язково. "Іноді, з особливої нагоди, його можна дозволити, але він не має бути частиною повсякденного раціону", - підкреслює доктор Бехурія.

Нагадаємо, раніше чоловік із Китаю, якому вже 125 років, розповів, як довго жити і залишатися здоровим.

Вас також можуть зацікавити новини: