Мигдаль - це корисна їжа, багата на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, клітковину і корисні жири.
Мигдаль часто називають горіхом, насправді це насіння плодів мигдалевого дерева. Він є чудовим джерелом багатьох поживних речовин і має різні корисні властивості для здоров'я.
Дієтологиня Карина Толентіно розповіла в коментарі виданню Very Well Health, що дає мигдаль організму.
Дослідження показало, що вживання мигдалю може допомогти підтримувати рівень "хорошого" холестерину (HDL) і знижувати рівень "поганого" холестерину (LDL). Високий рівень холестерину LDL пов'язаний з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. Автори дослідження рекомендують вживати близько 45 грамів (г) мигдалю на день.
Вчені вважають, що високий вміст фітохімічних речовин у мигдалі забезпечує протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть захищати від деяких видів раку. Одне з досліджень показало, що люди, які споживали велику кількість мигдалю, волоських горіхів і арахісу, були в 3 рази менш схильні до ризику розвитку раку грудей. Інші дослідження показали, що щоденне споживання 28 г горіхів пов'язане з 21% зниженням смертності від раку.
Деякі дослідження показують, що мигдаль та інші горіхи також можуть поліпшити функцію судин, що пов'язано зі зниженням ризику серцевих захворювань. Експерти рекомендують вживати чотири порції несолоних, без олії горіхів на тиждень.
Мигдаль містить мало вуглеводів і багато білка, що робить його хорошим вибором для людей з діабетом. Деякі дослідження показують, що високий вміст магнію в мигдалі допомагає регулювати рівень цукру в крові. Одне з досліджень показало, що у дорослих із ризиком розвитку діабету, які споживали 56 г мигдалю на день протягом 12 тижнів, значно знизився рівень HbA1c, який є показником контролю рівня цукру в крові.
Доведено, що він знижує індекс маси тіла (ІМТ) та окружність талії. Одне з досліджень показало, що вживання мигдалю може контролювати відчуття голоду.
Мигдаль багатий на кальцій, який підтримує здоров'я кісток і зубів. Нестача кальцію може знизити міцність кісток і призвести до остеопорозу.
Мигдаль містить поживні речовини, як-от антиоксиданти, жирні кислоти та вітамін Е, які покращують стан шкіри. Одне з досліджень, проведене серед жінок у постменопаузі, засвідчило, що ті, хто їв мигдаль протягом 16 тижнів, мали менше зморшок і кращий тон шкіри, ніж ті, хто не їв мигдаль.
Мигдаль містить 7,26 мг вітаміну Е на унцію - приблизно 28 грамів. Дослідження показують, що вітамін Е може відігравати роль у профілактиці серцево-судинних захворювань, раку, когнітивного спаду та вікових захворювань очей.
Мигдаль містить антиоксиданти, які допомагають захистити організм від пошкодження клітин, що спричиняє захворювання та передчасне старіння. Більшість корисних антиоксидантів містяться в шкірці мигдалю.
Усього 1 унція мигдалю - близько 28 грамів - містить:
Раніше УНІАН писав, у яких горіхах найбільше білка.