Цей десерт поєднує в собі солодке яблуко та хрустку цукрову посипку.
Осінь давно стала традиційним часом для приготування яблучного пирога. З додаванням родзинок та кориці цей десерт виходить на новий рівень.
Лондонський пекар Едд Кімбер придумав рецепт, який поєднує в собі солодке яблуко та хрустку цукрову посипку. Він "ідеально" підходить для чаювання. Як пише BBC Good Food, на його приготування піде лише 20 хвилин (і 40 хвилин для випікання) і знадобляться:
Розігрійте духовку до 180°C/160°C з вентилятором/ позначка газу 4. Форму для випічки 20 см змастіть маслом та вистеліть пергаментом. Тепер приготуємо яблучний пиріг, який тане в роті.
У мисці змішайте борошно та корицю. Додайте туди масло й пальцями перетріть на крихту. Всипте цукор та вбийте яйце. Перемішайте й у цю суміш поступово додайте молоко - у вас має вийти однорідне густе тісто.
Яблука наріжте кубиками та додайте разом з родзинками у тісто. Перекладіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте верх. За бажанням посипте поверхню 2 ст.л. цукру для хрусткої скоринки.
Випікайте 30-40 хвилин або поки пиріг не стане золотистим. Дайте йому 15 хвилин охолонути у формі, перш ніж викласти на решітку. Найкраще подавати теплим, прикрасивши заварним кремом.
Відомий кулінар Мері Беррі розробила "найпростіший" рецепт шоколадного торта. Його можна приготувати, змішавши всі інгредієнти в одній мисці, а крем також не займе багато часу.
Крім того, вона придумала, як приготувати три різні види печива з однієї порції тіста, змінюючи начинки. Цей рецепт дуже універсальний, адже його можна змінювати за своїм смаком.