Плід містить безліч поживних компонентів, включно з фолатом, клітковиною, міддю, вітаміном К, калієм і вітаміном В5.
Авокадо містить безліч поживних речовин, зокрема фолат, мідь, вітамін K, калій і вітамін B5. Крім того, в них багато мононенасичених і поліненасичених жирів, а також клітковини.
Видання Very Well Health з'ясувало, що якщо щодня їсти авокадо.
Дослідження показало, що вживання авокадо знижує рівень С-реактивного білка (CRP), маркера загального запалення організму. Високий рівень CRP може свідчити про такі захворювання, як:
Дослідження показали, що авокадо чинить помірний вплив на зниження рівня "поганого" холестерину, відомого як холестерин ліпопротеїнів низької щільності (LDL).
Інші дослідження показали, що заміна частини щоденного споживання вуглеводів цілим або половинкою авокадо покращувала кілька показників запалення серцево-судинної системи, включно з:
Щоденне вживання авокадо пов'язане з підвищенням рівня лютеїну в крові, який пов'язаний з:
Дослідження показало, що щоденне вживання приблизно одного цілого середнього авокадо на день покращує мікробіом кишківника. Вживання авокадо також призводить до збільшення виробництва одноланцюгових жирних кислот, які можуть допомогти в регулюванні важливих нейротрансмітерів, що змінюють настрій.
Авокадо особливо багаті мононенасиченою жирною кислотою, відомою як олеїнова кислота, яка часто трапляється в оливках і, як вважають учені, знижує фактори ризику серцево-судинних захворювань у дорослих.
Авокадо також є чудовим джерелом пребіотичної та розчинної клітковини. Було доведено, що пребіотичні волокна допомагають травленню, покращують імунну та когнітивну функції й навіть знижують рівень холестерину.
Дослідження не виявили практично ніяких ризиків, пов'язаних із вживанням авокадо. Однак є кілька моментів, про які слід пам'ятати. Не рекомендується вживати авокадо, якщо у вас є алергія на нього, алергія на пилок берези або алергія на латекс.
Не рекомендується вживати авокадо та інші продукти з високим вмістом калію тим, у кого діагностовано захворювання нирок.
Раніше УНІАН писав, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів.