Багато хто любить закусити солоденьким, хоча це далеко не найкорисніша їжа. Як з'ясувалося, повністю виключати цукор не найкраща ідея.
Усім відомо, що споживання цукру у великих кількостях не найкращим чином позначається на здоров'ї, але сказати "ні" зайвій цукерці іноді просто неможливо.
Видання the every girl дізналося, що ж насправді відбувається, коли ви відмовляєтеся від цукру і чи варто повністю його виключати.
Всупереч поширеній думці, відмова від цукру не означає просто відмову від десертів і цукерок. Цукор міститься не тільки в солодких ласощах, а й у широкому спектрі оброблених продуктів і напоїв.
"Додані цукри містять будь-які цукри або калорійні підсолоджувачі, додані до продуктів або напоїв у процесі обробки або приготування", - пояснює Кара Корі, MA, RD, фітнес-тренерка і зареєстрована дієтологиня.
За її словами, більшість людей споживають набагато більше цукру, ніж може здатися. Жінки повинні вживати не більше шести чайних ложок цукру на день.
Харчові бренди використовують довгий список назв для цукру: сахароза, кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози (HFCS) та штучні підсолоджувачі, як-от сукралоза чи аспартам.
А ще є "натуральні цукри". Корі пояснює, що деякі види цукру містяться в таких продуктах, як фрукти, овочі, наприклад, кукурудза або коренеплоди, і молочні продукти. Найпоширеніші форми цукрів, що природно містяться в продуктах харчування, включають глюкозу, фруктозу і лактозу.
Час, необхідний для детоксикації від цукру, варіюється від людини до людини, оскільки залежить від щоденного споживання і способу життя.
Корі зазначила, що дні з першого по четвертий часто бувають найінтенсивнішими. У цей час ви, як правило, відчуваєте більшість фізичних симптомів, що виникають під час відмови від цукру, таких як головний біль і втома, а також дратівливість, потяг до їжі та зміни в травленні. Однак ці симптоми зазвичай слабшають або повністю зникають після першого тижня. У цей час ви, найімовірніше, помітите позитивні побічні ефекти, як-от поліпшення сну, стабільний рівень енергії та зниження потягу до цукру.
Раніше УНІАН писав, що їсти замість цукру.