Ідеальний перекус завжди має містити білок, трохи корисних жирів і клітковину.
Контроль рівня цукру в крові допомагає запобігти таким захворюванням, як серцево-судинні захворювання та діабет. Як зазначає видання Parade, якщо у вас діабет, часто рекомендується регулярно харчуватися невеликими порціями. Таким чином, перекуси можуть допомогти стабілізувати рівень цукру в крові та запобігти його різким коливанням.
"Але це мають бути правильні перекуси, розподілені протягом дня, щоб підтримувати рівень цукру в крові на стабільному рівні", - пояснює ендокринолог Флоренс Коміт.
Білок
Білок - це найважливіша поживна речовина, яку необхідно включати в перекуси, оскільки він допомагає довше відчувати ситість і стабілізує рівень цукру в крові, каже доктор Пеніна Гутьєррес.
Зварене круто яйце або горіхи без солі - хороші приклади джерел білка, що допомагають контролювати рівень цукру в крові.
Клітковина
Доктор Гутьєррес рекомендує включати в раціон сирі овочі з низьким вмістом вуглеводів і калорій, але високим вмістом клітковини.
"Ваші перекуси завжди мають містити білок, трохи корисних жирів і клітковину", - каже доктор Коміт. "Усі три нутрієнти сповільнюють травлення, довше втамовують голод і запобігають різким стрибкам цукру, з часом усуваючи інсулінорезистентність".
При цьому уникайте вживання високоперероблених вуглеводів, таких як печиво, чіпси та солодкі напої.
Доктор Гутьєррес каже, що її фаворитом є трьохінгредієнтний смузі, який "багатий поживними речовинами, високим вмістом білка і має низький вміст калорій". До складу смузі входять:
Дослідження показують, що високоякісний сироватковий протеїн корисний для профілактики та лікування діабету 2 типу і серцево-судинних захворювань на ранній стадії.
Для приготування покладіть у блендер чашку шпинату (або інших овочів), мірну ложку протеїнового порошку та 1-1,5 склянки води або рослинного молока (залежно від бажаної густоти). Збивайте до бажаної консистенції.
Раніше кардіологи назвали найкращий перекус, який нормалізує артеріальний тиск.