Дієтолог пояснила, чому саме ці продукти допоможуть вам скинути зайву вагу.
Коли йдеться про сніданок, важливо обирати продукти, які забезпечать багато енергії якщо не до кінця дня, то хоча б до обіду. Щоб ви і наситилися, і уникли стрибків цукру в крові, через які невдовзі можна відчути голод, втому та потяг до солодкого.
Важливо приділити увагу вуглеводам із високим вмістом клітковини, що задасть тон продуктивному й енергійному дню, пише дипломований дієтолог Джессіка Вілсон у матеріалі для Eat This, Not That. Адже саме клітковина відіграє ключову роль у контролі апетиту і підтримці здорового травлення.
Вілсон зібрала вісім найкращих вуглеводів, які можна їсти на сніданок для схуднення.
Овес містить бета-глюкан - розчинну клітковину, яка уповільнює травлення і допомагає контролювати апетит. Це робить овес ідеальним вибором для сніданку, оскільки він забезпечує тривалу енергію і ситість.
Квасоля багата як крохмалистими вуглеводами, так і клітковиною. Особливо популярні в усьому світі "чорні боби", які багаті на різні мінерали - залізо, марганець і фолат.
Гречана крупа багата на клітковину: всього в чверті чашки сирої крупи її міститься понад 4 грами. Клітковина дуже важлива для контролю рівня цукру і холестерину в крові, що важливо для зниження ваги і здоров'я серця.
Авокадо багаті корисними для серця жирами і клітковиною, що допомагає залишатися ситими.
Відомі високим вмістом вітаміну С, апельсини допомагають захищати клітини та підтримувати імунне здоров'я. Дослідження показують, що антиоксиданти, такі як вітамін С, можуть також відігравати роль у втраті ваги, допомагаючи зменшити запалення.
Помаранчевий коренеплід містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А, що, своєю чергою, підтримує зір, шкіру та імунну систему. За словами експерта, важливо стежити за розміром порцій, щоб уникнути надлишку вуглеводів.
Це крихітне насіння - багате білком і клітковиною - стане ідеальним доповненням до будь-якого сніданку. Всього ¼ чашки кіноа в сухому вигляді містить 4 грами клітковини. Високий вміст клітковини і білка робить кіноа особливо підходящим вибором для тих, хто страждає на діабет 2 типу, оскільки вона впливає на рівень цукру в крові.
Заморожені ягоди володіють тими ж поживними властивостями, що і свіжі, але водночас є бюджетним варіантом, доступним цілий рік.
Вони багаті на клітковину, яка підтримує травлення, і насичені вітаміном С для підтримки імунітету.
Раніше УНІАН повідомляв, що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня. Важливо пам'ятати, що її вживання може підвищити рівень цукру в крові.
Крім того, названо звичку, якої потрібно терміново позбутися при гіпертонії. Експерт рекомендує частіше їсти вдома, а не в закладах через те, що ви не можете контролювати кількість використаної солі в ресторані.