Цей торт ніколи не підведе.
Шоколадний торт завжди є гарною ідеєю для будь-якого свята. Водночас видання Simply Recipes поділилося одним з рецептів такого десерту, у якому секретним інгредієнтом є гаряча вода.
"Це може здатися простим, але це ключ до додавання вологи та розрідження тіста в потрібній кількості. Ви можете використовувати гарячу воду або замінити її гарячою завареною кавою. Заварена кава додасть додаткової вологи, а також підкреслить шоколадний смак торта", - запевнили у матеріалі.
Попри те, що цей торт можна їсти без глазурі, з нею він виходить набагато смачнішим. Тому вам знадобиться приблизно 2 склянки глазурі, аби покрити верх торта.
Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть форму для випічки антипригарним кулінарним спреєм, вистеліть форму пергаментним папером, залишивши його краї звисати з боків та злегка збризніть пергамент.
У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, цукор-пісок, коричневий цукор, розпушувач, соду та сіль, поки суміш не стане однорідною.
Після цього додайте молоко, олію, яйця та ванільний екстракт та збийте або перемішайте до однорідної маси. Далі додайте гарячу воду або каву та перемішайте до однорідності.
Вилийте тісто у підготовлену форму та випікайте його, поки центр не застигне, а зубочистка, вставлена у центр, не вийде чистою, близько 28-32 хвилини. Далі перенесіть форму для випікання на решітку та дайте тісту повністю охолонути, близько 1 годину.
"Залиште тісто у формі або використовуйте пергамент, щоб перекласти його на сервірувальну дошку. Покрийте охолоджене тісто глазур'ю на ваш вибір і прикрасьте за бажанням. Наріжте тісто на 12 або 16 шматків і подавайте", - підсумували в Simply Recipes.
Також видання радить зберігати торт, накритий у формі або герметичному контейнері, при кімнатній температурі до 2 днів або в холодильнику до 4 днів.
Раніше дієтолог пояснила, який продукт має багато клітковини та ідеально підійде для яєчні. Зокрема вона радить додавати до неї авокадо, яке має багато корисних властивостей.
Також експерти відповіли, яка їжа містить більше вітаміну C, ніж апельсин. За їхніми словами, до такого переліку увійшли червоний болгарський перець, гуава, манго, полуниці, перець чилі та інші продукти.