Зазначається, що якщо яйця вже давно стоять у холодильнику, то їх краще перевірити.
Багато українців зберігають яйця в холодильнику, вважаючи, що це збереже їх свіжими якомога довше. Дійсно, навіщо викидати продукти і витрачати на них дедалі більше і більше грошей, коли ціни постійно зростають.
Видання Cnet дізналося у Закарі Картрайта, члена Відділу безпеки та управління якістю продуктів харчування Інституту харчових технологів, що потрібно знати про правильне зберігання яєць.
За даними Міністерства сільського господарства США, яйця зазвичай зберігаються в холодильнику від трьох до п'яти тижнів.
"Часто вони залишаються безпечними для вживання в їжу протягом тижня або двох після цієї дати, якщо їх зберігають у холодильнику", - каже Картрайт.
Є способи максимально подовжити свіжість яєць. Експерт пояснив, що для цього потрібно:
За даними Міністерства сільського господарства США, варені яйця зберігаються в холодильнику близько тижня.
Щоб дізнатися, чи можна вживати яйця, перш ніж розбивати їх, можна провести простий тест за допомогою склянки холодної води.
Наповніть велику склянку холодною водою, потім обережно опустіть у неї яйце. Якщо яйце тоне і перевертається на бік, значить, воно ще цілком придатне для вживання. Якщо яйце тоне, але залишається у вертикальному положенні, його теж можна їсти, але це вже старе яйце, і його потрібно скоріше використати. Якщо яйце спливає просто на поверхню води, це ознака того, що воно зіпсувалося і його слід викинути.
"Цей тест працює тому, що в міру старіння всередині яйця накопичується повітря, що робить його більш плавучим", - каже Картрайт.
Важливо пам'ятати, що якщо одне з яєць у коробці пройшло тест, це не означає, що всі вони пройдуть. Обов'язково перевіряйте кожне яйце окремо перед приготуванням і звертайте увагу на його запах.
"Сильний, схожий на сірку запах - явна ознака того, що яйце зіпсувалося. Також слід звернути увагу на незвичне забарвлення, наприклад, рожевий, зелений або райдужний відтінок яєчного білка чи жовтка, що може свідчити про бактеріальне зараження", - додав експерт.
Так, але не в шкаралупі. Один із варіантів заморозки яєць - розбити їх, збити і тільки після цього поставити в морозилку. Або ви можете заморозити жовтки і білки окремо в лотках для кубиків льоду або у формочках для кексів. Вони можуть зберігатися в замороженому вигляді до одного року.
За даними Міністерства сільського господарства США, білки оптимальніші для заморожування, оскільки їхня текстура залишається незмінною, але якщо ви хочете заморозити жовтки, то доведеться додати сіль і цукор для поліпшення консистенції.
Раніше УНІАН писав, як зварити яйця, щоб вони легко чистилися.