Як безпечно та легко нарізати твердий сир: простий трюк від шеф-кухарки

Такі техніки першими засвоюють новачки на професійних кухнях.

Колишня шеф-кухарка американського телевійзійного шоу Top Chef Сара Бредлі продемонструвала просту, але ефективну пораду щодо безпеки на кухні. Вона радить використовувати кухонний рушник під час нарізання твердого сиру, щоб захистити долоні від ножа. Ця порада підійде і для безпечного нарізання інших твердих продуктів, пише видання Parade.

У своєму Інстаграмі шеф-кухарка показала, як правильно та безпечно нарізати твердий сир. Вона каже, що краще брати зубчастий хлібний ніж. А для додаткової безпеки під час нарізання сиру обома руками гострий кінчик ножа треба притримувати рушником. 

Вона також розповіла, що неодноразово бачила, як люди різали руки ножами, коли пробували розрізати твердий шматок сиру звичайним кухонним ножем. Саме тому сир та інші тверді продукти краще нарізати зубчастим ножем, і при цьому тримати лезо за допомогою рушника. Якщо ніж зіскочить, то його удар припаде на рушник, а не долоню. Різати сир краще плавними погойдуваними рухами, допомагаючи собі корпусом.

В коментарі Parade вона розповіла, що цьому трюку вони навчають новачків на своїй кухні. Вона каже, що за допомогою рушника краще різати тверді фрукти або овочі. Наприклад, розрізати авокадо.

Більше порад від професійних кухарів

Нагадаємо, що за порадою шеф-кухаря яйця треба варити точний час, не переварюючи. Щоб отримати ідеальну текстуру варити треба 7 хвилин 30 секунд. Але при цьому важлива техніка та інші дрібні нюанси. Дотримуючись порад, можна навчитися варити яйця, в яких буде кремовий та вишуканий смак.

Вас також можуть зацікавити новини: