Експерти назвали помилку №1, якої припускаються всі під час приготування кави

Не завжди домашня кава має такий же багатий смак, як у кав'ярні.

Зараз буквально на кожному кроці є кав'ярні, де можна насолодитися фантастичною кавою. Часто так буває, що вдома не вдається домогтися такого ж казкового смаку, навіть якщо придбали ті самі зерна, що й у кав'ярні.

Видання Eating Well з'ясувало головні помилки, які псують каву, коли її готують удома.

Три основні моменти:

  • неточні вимірювання;
  • невідповідний розмір помелу;
  • використання водопровідної, а не фільтрованої води.

Знайдіть свій золотий стандарт

Кава може змусити вас повірити, що її приготування - це мистецтво, але це ціла наука. А оскільки в ній так мало інгредієнтів, пропорції важливі як ніколи. Саме тому неточність у вимірах є причиною №1, через яку ви не отримуєте потрібних результатів.

"Незалежно від того, наскільки хороші ваші зерна, точність - ключ до збалансованого приготування", - каже Ліндсі Созіо, засновниця денверської кав'ярні Lavender Coffee Boutique. "Занадто багато кави або занадто мало води призводять до надмірної екстракції, через що смак буде гірким; занадто мало кави або занадто багато води призводять до недостатньої екстракції - кислий і слабкий смак".

Однак поняття "ідеальна чашка кави" може бути різним для кожного, а отже, вимірювання залежить не стільки від кількості меленої кави в ложці, скільки від ідеального співвідношення.

"У більшості випадків під час краплинного заварювання або заливки співвідношення кави та води становить 1 до 18, тобто на кожен грам кави припадає 18 грамів води", - пояснює Адам Келлі, власник кав'ярні Leopard Forest Coffee Company у штаті Південна Кароліна.

З іншого боку, Сантос у своїх кафе використовує співвідношення 1 до 17. Маккарті рекомендує почати зі співвідношення 1 до 16 для більшості методів крапельного заварювання і далі регулювати його на свій смак.

Використовуйте високоякісну кавомолку

"Інвестиції в дорогу кавоварку і нехтування якістю кавомолки - поширена помилка. Хороша кавомолка необхідна для забезпечення стабільного розміру часток, що істотно впливає на екстракцію і смак",- пояснює Созіо.

За словами Келлі, важливо пам'ятати - крупний помел для тривалішого часу заварювання і дрібний - для коротшого.

"Наприклад, френч-прес - це процес повного занурення, який займає близько шести хвилин, і для нього використовується більший помел, схожий за розміром на панірувальні сухарі або морську сіль. Навпаки, еспресо - це метод екстракції під тиском, час заварювання становить 20-30 секунд, а розмір помелу нагадує борошно або цукрову пудру".

Крапельна кава машинного приготування перебуває десь посередині, але, як підкреслює МакКарті, найважливіше - підібрати помел відповідно до процесу.

Емі Сміт, кооператор EXO Coffee з Тусона, штат Аризона, радить: "Щоб отримати найкращий помел, використовуйте кавомолку із задирками, а не ножову кавомолку.

Вода - ключовий інгредієнт

"Хоча вам не потрібна комерційна система фільтрації води зі зворотним осмосом, відсутність базового фільтра абсолютно точно вплине на смак кави. Від хлорних добавок у воду до мінералів, старих труб у вашому багатоквартирному будинку або сильного накипу в різних регіонах світу - все це розбавляє та псує напій. Це особливо актуально для холодного заварювання", - розповів Тейлер Джексон, менеджер з операцій і виконавчий бариста The Grind.

Температура води - ще одна динамічна змінна. Усі експерти сходяться на думці, що ідеальна температура для приготування крапельної кави в побутових машинах становить 90-94°С.

"Заварювання за температури нижче 90°С призведе до зниження екстракції", - каже Келлі, а Сміт називає це основною причиною кислого смаку.

З іншого боку, зазначає Келлі, "під час заварювання вище 96°С починається екстракція з нерозчинних волокон зерен, що гарантує терпку або гірку каву". За словами Сміта, це найпоширеніша помилка, через яку кава виходить гіркою.

Раніше УНІАН писав, коли вранці можна пити каву.

Вас також можуть зацікавити новини: