Якщо ви хочете зменшити кількість вісцерального жиру, настав час відмовитися від автоматичного і неусвідомленого прийому їжі.
Вісцеральний жир, який накопичується глибоко всередині черевної порожнини, становить серйозну загрозу здоров'ю. Як пише Eating Well, його надлишок підвищує ризик розвитку хронічних хвороб. Один із чинників, який може сприяти його накопиченню - це їжа "на бігу" і без концентрації. Навпаки, практики усвідомленого харчування допомагають уникати переїдання і покращувати якість їжі.
Цей тип жиру неможливо помітити візуально - він прихований всередині тіла, оточуючи внутрішні органи. За словами дієтолога Брэннона Блаунта, він бере активну участь в обмінних процесах і може викликати запалення, сприяючи розвитку серцево-судинних захворювань, діабету другого типу і метаболічних порушень.
Час, проведений біля екрана, не тільки замінює фізичну активність, а й заважає усвідомити обсяг споживаної їжі. Дослідження показують: під час відверненого прийому їжі людина з'їдає більше, а відчуття насичення приходить пізніше. Це веде до надмірного споживання калорій і, як наслідок, - до накопичення жиру.
Коли людина їсть усвідомлено, вона робить більш осмислений вибір - надає перевагу цільним, поживним продуктам, а не ультраобробленій їжі. Такий підхід допомагає дотримуватися здорових дієт, таких як середземноморська, яка довела свою ефективність у зниженні абдомінального жиру.
Що можна зробити по-іншому:
Крім цього, збалансована дієта та регулярні фізичні навантаження відіграють ключову роль. Блаунт радить приділяти увагу продуктам, багатим на клітковину, білок і корисні жири, а також обмежити споживання алкоголю, цукру і смаженого.
Раніше УНІАН розповідав, що найбільше спалює жир. Дієтолог назвала 8 продуктів, які обов'язково варто додати до раціону.