Ці дві кави можна легко повторити у себе вдома.
Різдво вже майже настало і тому варто порадувати себе та близьких не тільки святковою їжею, а й напоями.
Кавовий експерт Джонні Інгленд із Lofbergs поділився з Еxpress рецептом смачного імбирного лате, яке можна приготувати вдома за лічені хвилини. Для цього знадобляться:
Зваріть каву та налийте її у високу склянку або велику чашку. У сотейнику змішайте спеції, цукор і ванільний екстракт. Додайте туди 75 мл молока, нагрійте його та збивайте, поки цукор не розчиниться. Порціями по 50 мл додайте решту молока, продовжуючи збивати. Прогрійте його до утворення пари і влийте до кави.
Зверху прикрасьте збитими вершками та посипте меленим імбиром.
Також є ще більш солодкий варіант - м'ятний мокко. Для приготування однієї порції вам знадобляться:
У невелику каструлю додайте молоко, какао і цукор. Нагрівайте на середньому вогні, поки навколо краю не почнуть утворюватися маленькі бульбашки і цукор не розчиниться.
Додайте еспресо або каву, екстракт м’яти та екстракт ванілі. Зніміть з вогню та подавайте у великій кухлі або термостійкій склянці, прикрасивши зверху збитими вершками та шоколадною стружкою.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний бісквіт з ніжним мусом на Різдво.