Як приготувати яйце пашот: єдиний правильний варіант від Джеймі Олівера (відео)

Англійській "бог" кулінарії акцентував на кількох важливих моментах для приготування яйця пашот.

Англійській "бог" домашньої кухні Джеймі Олівер назвав єдиний спосіб "ідеального" приготування яйця пашот - це не складна страва, яка може зробити ваш сніданок не гіршим за подачу їжі у британських "Мішлен" ресторанах.

Що врахувати та як приготувати яйце пашот швидко та просто, Олівер пояснив у своєму кулінарному уроці. Ключове правило шеф-повара - беремо для страви лише найсвіжіші яйця. Це один із найважливіших кроків, стверджує кулінар.

"Єдиний спосіб приготувати ідеальне яйце пашот - якщо у вас дійсно дуже свіжі яйця. Кінець історії. Коли справа доходить до покупок, не йдіть уперед, ідіть до заднього стелажа (полиці) і візьміть свої яйця. Навіть якщо вам доведеться їх перебрати всі, виберіть для себе найсвіжіші", - порадив шеф-кухар.

Далі, можемо розпочинати магію "кулінарії".

Рецепт ідеального яйця пашот від Джеймі Олівера

  • Розігріваємо воду в каструлі, чекаємо, доки вона закипить. Слід переконатися, що на поверхні води з'явилися  бульбашки. Це важливо, адже наша ціль - не зварити яйце, а майже моментально приготувати;
  • розбиваємо яйце в мисці, потім з неї ж переливаємо наше яйце у киплячу воду. На цьому етапі деякі люди додають оцет у воду, але Олівер не рекомендує цього робити. Тоді ваше яйце теж буде віддавати на смак оцтом, а цього нам не потрібно, підкреслив кулінар;
  • перед тим, як кинути яйце до кип'ятку, перемикаємо режим нагріву на плиті на слабкий. Варимо на такому вогні наш "пашот" 3 хвилини. "Щоб вода ледь кипіла, до м'якості яйця", - каже Олівер;
  • потім беремо шумівку та трохи натискаємо на яйце. Тоді воно буде за виглядом нагадувати "свіжу, еластичну моцарелу".

Все - після цього приготування яйця пашот майже завершено. Остання порада - перекидаємо наше яєчко на шматок тосту та насолоджуємося сніданком. 

Олівер зазначає, що якщо у вас немає свіжих яєць, ви можете вдатися до хитрощів -  приготувати яйце пашот "браконьєрським" способом. По-перше, перед тим, як додати яйце, збовтайте воду в каструлі, створіть воронку, потім покладіть яйце в самий центр, і "інерція" води обгорне білок навколо жовтка, що допоможе структурі яйця триматися разом під час варіння. 

Олівер назвав секретний інгредієнт пастушого пирога

Раніше зірка кулінарних ток-шоу Джеймі Олівер поділився рецептом більш святкової страви в Британії - пастушого пирога. Відомо, що під час його приготування до пюре із картоплі додають молоко. Але шеф-кухар використовує замість молока "секретний інгредієнт", завдяки якому пиріг смакує ще краще. Про дивовижний пастуший пиріг від Джеймса Олівера - читай тут.

Вас також можуть зацікавити новини: