Курятину дуже легко пересушити, однак за цим рецептом вона вийде зовсім іншою.
Курятина є недорогим та універсальним продуктом, завдяки чому з неї можна приготувати багато страв. Однак аби зробити курку смачною, потрібно знати, як правильно її готувати. Зокрема експерти з Food52 поділилися рецептом курки з лимоном, яку потрібно посмажити на сковороді, передає Express.
"Коли йдеться про простоту, важливі деталі. Ви хочете, щоб шматочки курки мали колір, але занадто тривале смаження висушить їх, тому важлива їхня товщина", - додають фахівці.
Розтопіть дві столових ложки вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні, стежте, аби воно не підгоріло.
Після чого висипте борошно у широку неглибоку миску, приправте його сіллю, а потім обваляйте у ньому курку. Потім додайте кілька крапель оливкової олії до розтопленого масла.
Покладіть шматки курки на сковороду та смажте їх по дві хвилини з кожного боку, поки вони не будуть злегка рум'яними та майже готовими. Перекладіть курку на теплу сервірувальну тарілку.
Далі додайте в сковороду лимонний сік та варіть, поки він не набуде консистенції підливи. Влийте курячий бульйон та помішуйте, поки він не загусне.
"Вимкніть вогонь і додайте решту столової ложки вершкового масла. Занурте шматочки курки в соус зі сковорідки, а потім поверніть їх у теплу сервірувальну тарілку. Полийте курку рештою соусу. Приправте свіжомеленим чорним перцем і ароматною свіжою петрушкою, подрібненою. За бажанням, при подачі прикрасьте нарізаним лимоном", - радять у матеріалі.
Раніше відомий шеф-кухар розповів, як швидко приготувати смачний чизкейк. Цей рецепт підійде навіть для тих, хто не дуже розбирається у випічці.
Також популярний кулінар Мері Беррі поділилася рецептом шоколадного торта. За її словами, цей десерт можна легко спекти в духовці.