Зазначається, що цей продукт є чудовим джерелом лютеїну, бета-каротину та омега-3 жирних кислот.
Додавання до раціону певних продуктів, багатих на поживні речовини, може мати велике значення. Один із продуктів, який виділяється своїми корисними властивостями, - це авокадо.
Видання Very Well Health з'ясувало, чи можна їсти авокадо за цукрового діабету.
Авокадо багатий мононенасиченими жирами, клітковиною, вітамінами C, E, K і B6, а також такими поживними речовинами, як рибофлавін, ніацин, фолат, пантотенова кислота, магній і калій. Він також чудове джерело лютеїну, бета-каротину та омега-3 жирних кислот.
На відміну від більшості фруктів, авокадо містить мало цукру. В одній чашці міститься менше 1 грама цукру. Вони також багаті корисними жирами і клітковиною, які допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Одне дослідження показало, що вживання авокадо пов'язане з нижчим рівнем глюкози та інсуліну натщесерце, а також з нижчою частотою розвитку діабету 2 типу. Інше дослідження виявило зв'язок між вживанням авокадо і поліпшенням контролю глюкози та інсуліну, особливо у людей з діабетом 2 типу.
Дослідження показують, що дієти, багаті ненасиченими жирами і клітковиною, пов'язані з меншою кількістю факторів ризику серцевих захворювань, таких як високий рівень холестерину. Дослідження людей з ожирінням або надмірною вагою та інсулінорезистентністю показало, що заміна вуглеводів авокадо пов'язана з поліпшенням показників цукру і холестерину в крові.
Авокадо багате на магній і калій - двома поживними речовинами, які відіграють важливу роль у контролі та профілактиці діабету. Ці захисні ефекти можуть бути пов'язані з роллю магнію в метаболізмі глюкози і регуляції інсуліну.
Люди з діабетом, як правило, мають низький рівень магнію, а його дефіцит пов'язаний з інсулінорезистентністю - ключовим фактором у розвитку діабету 2 типу. Магній також сприяє здоров'ю серцево-судинної системи, допомагаючи організму підтримувати нормальний серцевий ритм і рівень артеріального тиску. Калій працює в тандемі з магнієм, щоб організм міг ефективно реагувати на інсулін і глюкозу та використовувати їх.
Раніше УНІАН писав, що чому авокадо швидко стає темним і чи безпечно його вживати в їжу.