Тести показують, що цей смак максимально наближений до оригіналу.
Мережа ресторанів швидкого харчування Kentucky Fried Chicken (KFC) тривалий час ретельно охороняла свій рецепт кляру для курки, унікального смаку якому надавала суміш спецій, яку ніхто не міг відтворити. Однак у 2016 році журналіст Chicago Tribune взяв інтерв'ю у Джо Ледінгтона, племінника засновника мережі KFC полковника Сандерса. Леддінгтон оприлюднив старовинний рецепт, який, за його словами, і був тією секретною сумішшю.
Як пише TastingTable, KFC офіційно ніколи не підтверджувала правдивість цього рецепта, але тести на смак показують, що він досить схожий.
До його складу входять 11 спецій: сіль, чорний перець, базилік, орегано, чебрець, сушена гірчиця, паприка, селерова сіль, часник, а також велика доза білого перцю і трохи сушеного імбиру, які широко використовуються в китайській кухні.
Тепер, коли у вас є весь список спецій, час приготувати ідеальний кляр для смаженої курки, при цьому важливо не забути ще один інгредієнт для поліпшення смаку - глутамат натрію. Багато хто вважає, що KFC теж його використовує, хоча він не був частиною рукописного рецепта.
Однак це тільки половина шляху - друга частина секрету в самому способі приготування.
KFC готує свою смажену курку способом, який називається "смаження під тиском" і дає змогу отримати надхрустку курку. Однак у домашніх умовах є альтернатива цьому способу. TastingTable радить відварювати курку перед смаженням, щоб вона вийшла хрусткою зовні, але соковитою та вологою всередині.
Також курочку рекомендується замаринувати перед приготуванням, найкраще - на ніч.
Раніше УНІАКН ділився рецептом смачних крилець барбекю, які можна як приготувати на мангалі, так і запекти вдома в духовці.