Куркума має низку потенційних переваг.
Куркума - яскраво-золотиста спеція, що часто зустрічається на кухнях по всьому світу, стала набагато більше, ніж просто кулінарним інгредієнтом. За останні кілька десятиліть її репутація як натурального лікарського засобу різко зросла завдяки куркуміну.
Видання Eating Well пише, щоб краще зрозуміти переваги куркуми для здоров'я, вчені провели великий огляд наявних досліджень.
Цей огляд показав, що, дійсно, добавки куркуміну можуть знижувати показники запалення, такі як С-реактивний білок (СРБ) і фактор некрозу пухлин альфа (ФНП-α). Ці переваги були відзначені у дорослих з такими захворюваннями, як ревматоїдний артрит і синдром полікістозних яєчників (СПКЯ), при яких також спостерігалося поліпшення рівня деяких антиоксидантів в організмі.
Ці дані також засвідчили, що куркумін може відігравати важливу роль у підтримці людей з такими захворюваннями, як діабет 2 типу і синдром полікістозних яєчників. Ці дані також вказали на деякі менш відомі переваги цієї приправи:
Важливо зазначити, що в кількох дослідженнях було відзначено деякі побічні ефекти під час вживання добавок куркуми, зокрема проблеми зі шлунком, як-от здуття, нудота, болі, діарея і запор.
Раніше УНІАН писав, що станеться з тілом, якщо пити воду з лимоном і куркумою щоранку.