Мільйони людей по всій планеті люблять готувати смажені яйця, особливо на сніданок, але саме так готують дуже рідко.
Що тільки не навчилося людство робити зі звичайним курячим яйцем. І варити його, і смажити, і пити сирим. І існує ще безліч варіацій його використання. Однак зупинимося на смаженому яйці. Адже це один із найпоширеніших класичних сніданків у всьому світі.
Існує кілька унікальних способів приготування яєць, які ми можемо вивчити, пише The Takeout. Про один із них ви ніколи й не чули. Йдеться про яйця по-іспанськи.
Традиційний спосіб смаження яєць передбачає їхнє обсмажування в невеликій кількості олії або вершкового масла, тоді як смажені яйця по-іспанськи рясно поливають гарячою олією. У результаті виходить досконалість у сковороді - хрусткі, золотисті, ніжні смажені яйця з насиченим, рідким жовтком.
Ключовим моментом у приготуванні яєць по-іспанськи є кількість олії, що використовується в процесі приготування. Тут вам знадобиться велика кількість оливкової олії!
Щоб приготувати яйця по-іспанськи, розігрійте оливкову олію на середньо-сильному вогні та переконайтеся, що вона покриває сковорідку на півсантиметра. Щойно олія нагріється, зменшіть вогонь до середньо-низького, розбийте яйце в розігріту олію і, поки воно готується, візьміть ложку і протягом хвилини поливайте гарячою олією яєчний білок і жовток.
У результаті цього простого кроку по краях яйця утворюється хрустка, схожа на мереживо текстура, а жовток залишається звареним, теплим та ідеально рідким.
Раніше УНІАН повідомляв про найкращий лайфхак для приготування ідеального яйця пашот. Дівчина не тільки розповіла про свій секрет, а й показала весь процес приготування на камеру.
Крім того, названо найкориснішу олію для приготування яєць. Багато олій не завжди корисні для здоров'я. Вони можуть бути рафіновані або містити багато насичених жирів.