Жодної загрози сховищу радіоактивних відходів у Чорнобильській зоні немає – ДАЗО

У зоні відчуження триває ліквідація лісових пожеж.

Станом на сьогодні, 18.00 жодної загрози об'єкту "Укриття" і сховища відпрацьованого ядерного палива та інших критичним об'єктів у Чорнобильській зоні відчуження в результаті пожеж немає.

Про це йдеться в повідомленні Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗО).

Читайте такожКиїв знову опинився на першому місці за забрудненістю повітря у світі

«Загрози для об'єкта «Укриття», сховища радіоактивних відходів та інших критичних об'єктів зони відчуження немає. У зоні відчуження здійснюється посилений моніторинг обстановки за різними напрямками і забезпечується своєчасне залучення пожежно-рятувальних підрозділів у разі необхідності», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в зоні відчуження триває ліквідація лісових пожеж.

"Станом на 18:00 24 квітня в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення підрозділи ДСНС, яким допомагають працівники лісових пожежних станцій ДСП «Північна Пуща», продовжують локалізацію пожеж на території Луб'янського, Дитятківского, Котовського, Денисовецького, Корогодського і Паришівського лісництв» , - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, продовжують працювати пожежники насосні станції з гасіння торфовищ у районі с. Крива Гора (Паришівське лісництво) і смт Поліське (Котовське лісництво).

«У районі с. Красне, с. Стара Красниця і с. Товстий Ліс під дією сильних поривів вітру спостерігався вогнище загоряння на місці, яке раніше було пройдено вогнем. На місці працює авіація в складі 2 вертольотів МІ-8 та літака АН-32П, зроблено три скидання вогнегасних речовин (24 тонни)», - зазначили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновилися. Згоріли десятки гектарів лісу.