Ціни на продукти зростають: що і на скільки подорожчало

Продукти харчування та напої в Україні в січні-березні подорожчали на 2,6%. Найбільше подорожчали фрукти - на 13,3%, а яйця подешевшали на чверть.

Продукти харчування та безалкогольні напої в Україні в січні-березні подорожчали на 2,6%, а алкогольні напої та тютюнові вироби - на 12,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожВелікодній кошик-2020: у скільки українцям з різних областей обійдеться свято

Про це свідчать дані моніторингу індексу споживчих цін розвитку Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства.

Зокрема, за три місяці 2020 року хліб подорожчав на 8,2%, макаронні вироби - на 2,6%, м'ясо - на 2,4%, риба - на 2,7%, цукор - на 1,6%.

Молоко подорожчало на 5,9%, тверді сири й сир - на 6,1%, вершкове масло - також на 6,1%.

Фрукти зросли в ціні на 13,3%, але водночас овочі подешевшали майже на 13%. Рослинна олія подешевшала на 2%.

Найбільше в січні-березні подешевшали яйця - на 25,2%.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, Кабінет міністрів має намір ввести державне регулювання цін на 10 основних продуктів харчування для стабілізації цін на час карантину. У цей список повинні увійти борошно, цукор, макаронні вироби, молоко, яйця, хліб, м'ясо птиці, вершкове масло, гречана крупа і мінеральна вода.