Жителі найбагатших регіонів планети США і країн Європи половину продуктів викидають після купівлі.
Згідно з оприлюдненою ВВС доповіддю, безглуздо вироблені надлишки їжі утворюються через поєднання факторів: суворого контролю за продажем прострочених продуктів, поганого збирання врожаю і марнотратства споживачів.
Доповідь звертає увагу на те, що величезні обсяги прісної води - близько 550 мільярдів кубометрів використовується в світі на вирощування продуктів, які згодом викидаються на смітники.
Автори називають такий стан речей трагічним і заявляють, що планеті, чисельність населення якої до 2075 року, за прогнозами, виросте на три мільярди до 9,5 мільярдів осіб, варто задуматися про стратегії розумного харчування.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
УКАБ: українці викинуть на сміття до 10% продуктів новорічного столу