ДТЕК звернувся в АМКУ для узгодження придбання "Кіровоградобленерго"

Компанія хоче підвищити надійність електропостачання.

Компанія "ДТЕК Мережі" звернулася до Антимонопольного комітету України для узгодження купівлі контрольного пакета акцій "Кіровоградобленерго".

Про це повідомляє видання "Економічна правда" з посиланням на повідомлення АМКУ.

Про плани придбати контрольний пакет акцій "Кіровоградобленерго" ДТЕК повідомив ще у квітні 2021 року.

"Основна мета компанії – підвищення надійності електропостачання, зниження рівня втрат й підвищення якості обслуговування клієнтів Кропивницького та Кіровоградської області. Ми плануємо реалізовувати комплексну програму модернізації активів, які існують, а також проводити системну автоматизацію та цифровізацію управління електромережами в ПрАТ "Кіровоградобленерго", - цитувала прес-служба слова генерального директора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха.

Зазначимо, що робота кожного обленерго - природної монополії на конкретній території - регулюється з боку НКРЕКП. Держава в особі НКРЕКП визначає як рівень доходів компаній, так і їх витрати.

Держава накладає на обленерго зобов'язання про безумовне надання доступу до мережевої інфраструктури будь-якому постачальнику електроенергії.

У компанії підкреслили, що концентрація нових активів ДТЕК відповідає законодавству і праву клієнтів в ринковій можливості самим вибирати, у кого їм купувати електроенергію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2020 році компанія ДТЕК інвестувала в сталий розвиток 3 млрд грн.