Кабмін доручив "Нафтогазу" забезпечити підприємства теплокомуненерго газом

Також уряд доручив забезпечити укладення договорів з реструктуризації боргів підприємств ТКЕ.

Кабінет Міністрів доручив міністерствам і НАК "Нафтогаз України" забезпечити укладення договорів про постачання газу з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) і вирішити питання з накопиченою заборгованістю ТКЕ.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне доручення було дано на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте такожНКРЕКП заборонила газовим компаніям брати з населення плату за зміну постачальника газу

Міністр енергетики Герман Галущенко, який ініціював дане доручення, зазначив, що Міністерству розвитку громад і територій, Міністерству юстиції спільно з НАК "Нафтогаз України" необхідно опрацювати питання і забезпечити укладення договорів реструктуризації боргів підприємств теплопостачань.

Також правлінню НАК "Нафтогаз України" доручено опрацювати питання врегулювання судових спорів і судових рішень, внести пропозиції щодо накладення арешту на рахунки суб'єктів господарювання ТКЕ.

"Забезпечити підготовку та укладення договорів між "Нафтогазом" та підприємствами теплокомуненерго для забезпечення ТКЕ природним газом", - сказав Галущенко.

Він зазначив, що, відповідно до Закону України "Про ринок природного газу", зміна постачальника газу з ініціативи теплокомуненерго має бути завершена в термін не більше трьох тижнів з дня повідомлення про намір змінити постачальника, за умови повного розрахунку з попереднім постачальником.

Ціни на газ

  • Починаючи з 20 травня, уряд більше не регулює ціни на газ для теплокомуненерго, оскільки ціни диктуватиме конкурентний ринок блакитного палива.
  • Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що в травні 120 міст України, можуть залишитися без гарячої води, оскільки теплокомуненерго не в змозі платити ринкову ціну за газ.
  • А з жовтня все населення може залишитися без централізованого опалення, оскільки з 20 травня припиняється зобов'язання НАК "Нафтогаз" постачати підприємствам теплопостачання природний газ за фіксованою ціною і без передоплати.