Кабмін оновив статут держкомпанії "Нафтогаз України"

Оновлена редакція статуту "Нафтогазу" наближає умови його роботи до керівних принципів організації економічного співробітництва та розвитку.

Кабінет Міністрів України затвердив оновлений статут Національної компанії "Нафтогаз України".

Читайте такожУкраїна припинила закачування газу до сховищ та почала його відбір

Про це повідомляє прес-служба компанії в Facebook.

За інформацією компанії, нова редакція наближає документ до відповідності керівним принципам з корпоративного управління на підприємствах державної форми власності Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

За словами голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, до реформи корпоративного управління компанія була "гаманцем" політиків і чорною дірою для державного бюджету з чистим збитком 85 мільярдів гривень у 2014 році. Після старту поступового впровадження реформи компанія почала працювати на українському ринку і наповнювати бюджет.

"Як результат, у 2019 році група перерахувала до держскарбниці понад 121 мільярд гривень податків і дивідендів. Кожна сьома гривня в бюджеті України спрямовується на зарплати медикам і вчителям, будівництво доріг і соціальні проекти - це кошти, сплачені "Нафтогазом". Оновлена редакція статуту "Нафтогазу" наближає умови нашої роботи до керівних принципів ОЕСР, що важливо для стабільного та ефективного розвитку компанії", - цитує прес-служба Коболєва.

Довідка УНІАН

  • НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні.
  • НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.