Гендиректор "Укртрансгазу" Олексієнко залишив посаду

Обов'язки гендиректора "Укртрансгазу" тимчасово виконуватиме перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Сергій Перелома.

Сергій Олексієнко залишив посаду генерального директора оператора газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз", його обов'язки тимчасово виконуватиме перший заступник голови правління "Нафтогазу України" Сергій Перелома.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Хто такий Олексієнко

Олексієнко увійшов до складу правління "Укртрансгазу" в березні 2017 року і відповідав за управління фінансами. З березня 2019 року він очолював компанію.

"За час його керівництва в" Укртрансгазі "відбувся ряд перетворень, які істотно вплинули на газовий ринок не тільки України, але і ЄС. Серед ключових: трансформація системи управління фінансами компанії; завершення анбандлінга "Оператора ГТС України"; повне погашення заборгованості перед постачальниками та учасниками ринку транспортування газу", - сказано в повідомленні компанії.

"Укртрансгаз"

"Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС. 100% акцій "Укртрансгазу" знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".

У червні 2019 року "Укртрансгаз" заявив, що не має можливості вчасно розраховуватися за контрактами закупівель газу для власних виробничо-технологічних потреб у зв'язку з дефіцитом коштів.

3 липня 2020 року Антимонопольний комітет України дозволив оператору газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз" отримати в управління раніше стягнені у "Газпрому" акції компанії "Газтранзит".

30 липня 2020 року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало оператору газових сховищ держкомпанії "Укртрансгаз" в управління раніше стягнені у "Газпрому" акції компанії "Газтранзит".