В "Інтерпайпі" розповіли, як проводять підготовку до можливих проблем з енергетикою в зимовий період

Гендиректор повідомив, що підвищення прайс-кепів на всіх сегментах ринку електроенергії з 1 липня призвело до зростання середньої ціни на електроенергію приблизно на 15%.

Підприємства, що входять до української промислової компанії "Інтерпайп", вимушені залишатися на існуючій схемі постачання електроенергії та повністю залежати від стану енергосистеми України та, головним чином, від стану мереж "Укренерго".

Про це в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор "Інтерпайпа" Андрій Коротков.

"Ми розуміємо, що ситуація може повторитися, тому "Інтерпайп" вживає заходів щодо створення резервів напівфабрикатів. Війна дала безліч прикладів, коли виникали незвичайні ситуації і потрібно було якнайшвидше знаходити рішення, перебудовуватися та діяти в нових умовах", - сказав він.

Гендиректор також повідомив, що підвищення прайс-кепів на всіх сегментах ринку електроенергії з 1 липня призвело до зростання середньої ціни на електроенергію приблизно на 15%.

"Це суттєве зростання! Ми змінили графіки роботи заводу "Інтерпайп Сталь" як основного споживача електроенергії всередині компанії. Тим самим, завдяки зміні графіків роботи та припиненню роботи в найдорожчі вечірні години ми не так сильно збільшили свої витрати на електроенергію", - констатував Коротков.