В Інтерпайпі спростували заяви ЗМІ про продаж труб "Нафтогазу України" за завищеними цінами

Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП спростовує інформацію про продажі трубної продукції НАК "Нафтогаз Україна" за нібито завищеними цінами.

Зазначається, що серія публікацій в ангажованих та недобросовісних ЗМІ на цю тему є недостовірною і спрямована на нанесення шкоди діловій репутації компанії ІНТЕРПАЙП. Серію подібних наклепницьких публікацій компанія пов'язує з тим, що ІНТЕРПАЙП послідовно і відкрито виступає проти необґрунтованого та недобросовісного підвищення цін на електроенергію в Україні.

"У наклепницьких публікаціях, спрямованих проти ІНТЕРПАЙП, порівнюються ціни на непорівнянні поставки стандартної трубної продукції, що не має особливих вимог, і на поставки спеціальних технологічно складних труб з преміальним з'єднанням для НАК "Нафтогаз Україна", – йдеться в заяві компанії.

Також у заяві підкреслюється, що ІНТЕРПАЙП здійснював і здійснює поставки НАК "Нафтогаз Україна" в рамках конкурентних тендерних процедур. Нарівні з ІНТЕРПАЙП в тендерах на поставки брали участь і беруть участь представники найбільших світових виробників трубної продукції таких як Vallourec і Voestalpine. Китайські постачальники якісної трубної продукції такі як Tianjin Pipe Corporation, DP-Master Manufacturing Co. і Shanxi Fenglei Drilling Tools Co., Ltd. також здійснюють поставки НАК "Нафтогаз" без мит в рамках квот. Український ринок трубної продукції був і залишається одним з найбільш конкурентних на пострадянському просторі. 

Нагадаємо також, з квітня 2019 року Російська Федерація ввела ембарго на ввезення всієї продукції компанії ІНТЕРПАЙП, як на труби нафтогазового сортаменту, а надалі й на ж/д колеса. 

У компанії зазначили, що ІНТЕРПАЙП розцінює вихід серії таких публікацій, як сплановану акцію. Мета якої, через поширення неправдивої інформації, спробувати дискредитувати українську промислову компанію ІНТЕРПАЙП, яка послідовно і відкрито виступає за те, щоб ринок електроенергії в Україні був конкурентним, правила гри – прозорими, а вартість електроенергії була економічно обґрунтованою.