Амністію капіталів необхідно ввести з 1 січня 2021 року - Гетманцев

За його словами, основні дискусії щодо цього документа точаться навколо кількості та розміру ставок.

Закон про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства (про амністію капіталів) необхідно прийняти поточного року та ввести в дію з 1 січня 2021 року.

Читайте такожУкраїна може відмовитися від кредитування МВФ за 3-4 роки - Гетманцев

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Я вважаю, що треба приймати закон зараз і вводити в дію з 1 січня 2021 року... Законопроект № 1232 про особливості застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства був зареєстрований мною ще у вересні 2019 року. На цей час документ дискутується у нас в команді. На жаль, процес затягнувся, хотілося б, щоб його розглядали швидше. Основне - це звільнення від відповідальності за податкове правопорушення й від самої фінансової відповідальності у випадку, якщо особа задекларує свої доходи в зазначені терміни й сплатить п'ять відсотків від їх розміру", - сказав Гетманцев.

За його словами, основні дискусії щодо цього документа ведуться навколо кількості та розміру ставок.

"П'ять відсотків - звичайна ставка, але можуть бути ще знижена, так і підвищена ставки. Припустимо, знижена може застосовуватися, якщо особа купує на ці гроші державні цінні папери", - додав глава профільного парламентського комітету.

Як повідомляв УНІАН, амністія капіталів була однією з обіцянок нової влади.

20 травня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції заявив, що закон про амністію капіталів готовий, зазначивши, що необхідно "перегорнути цю сторінку історії, щоб всі громадяни хотіли бути платниками податків".

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.