У Рахунковій палаті допускають невиконання бюджету-2020 у частині доходів

Також голова Рахункової палати підкреслив, що майже половина доходів загального фонду держбюджету за вказаний період надійшла від Нацбанку.

Бюджетна звітність за січень-квітень свідчить про значні ризики невиконання державного бюджету України у 2020 році, насамперед, у частині надходжень.

Читайте такожДержбюджет України пішов у мінус майже на 24 мільярди гривень

Про це повідомила прес-служба Рахункової палати України з посиланням на її голову Валерія Пацкана.

Наголошується, що, враховуючи негативні тенденції в економіці, стан виконання державного бюджету на 2020 рік у першому кварталі та поширення коронавірусу, у квітні цього року до закону про державний бюджет були внесені зміни щодо зменшення обсягу доходів на 120 мільярдів гривень і збільшенню витрат на 82 мільярди гривень.

"Відповідно до звітності у квітні, майже половина доходів загального фонду отримано від Національного банку, який перерахував весь обсяг коштів за рік, що свідчить про значні ризики невиконання поточного року державного бюджету, насамперед у частині надходжень", - цитує прес-служба Пацкана.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету України на 2020 рік, які необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, та передбачають підвищення бюджетного дефіциту в три рази - до 298 мільярдів гривень.