У МОЗ розповіли, скільки грошей видали лікарням за лікування хворих коронавірусом

У лікарнях працюють понад 1,6 тисячі мобільних бригад, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу для взяття зразків на тестування.

З початку пандемії Медичні заклади отримали понад 4,8 мільярда гривень за допомогу пацієнтам з CОVID-19 та з підозрою на нього.

Читайте також"Коронавірусного фонду" наступного року вже не буде-Разумков

Про це повідомляє прес-служба Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Зазначається, що НСЗУ законтрактувала для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 і з підозрою на нього 25 центрів екстреної медичної допомоги; 339 медустанов для надання пацієнтам допомоги в стаціонарних умовах; 940 медустанов, в яких створені мобільні бригади, які виїжджають до людей з підозрою на COVID-19.

"Станом на сьогодні НСЗУ виплатила 4,87 мільярда гривень за надання медичними установами допомоги пацієнтам з COVID-19 і з підозрою на нього", - йдеться в повідомленні.

Робота мобільних медбригад

Зазначається, що у вересні в медустановах працювали 1 607 мобільних бригад, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для взяття зразків на тестування. Найбільша кількість бригад у Харківській області - 100, Львівській - 97, Запорізькій-94.

За вересень мобільні бригади здійснили понад 312 тисяч заборів матеріалів у пацієнтів для здійснення Тестування методом ПЛР, що на 50% більше, ніж у серпні. Загалом з початку квітня мобільні бригади здійснили понад 1 мільйон парканів матеріалу для тестування.

Найбільш завантаженими у вересні були мобільні бригади Київської області, де на одну бригаду припадало 637 тестувань, Києва - 400 тестувань на бригаду, Тернопільської області - 292 тестування.

Що цьому передувало

  • В Україні з початку пандемії станом на ранок 8 жовтня зареєстровано 244 тисячі 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 4 тисячі 690 летальних, 108 тисяч 233 пацієнти одужали.
  • За добу зафіксовано 5 тисяч 397 нових випадків.