Фінансова реструктуризація та оздоровлення: на "Електроважмаші" почали погашати борги із заробітної плати

Планується, що до кінця листопада борги із заробітної плати будуть закриті повною мірою.

На харківському заводі "Електроважмаш" розпочато реалізацію програми фінансового оздоровлення, яка була розроблена керівництвом заводу і Фондом держмайна за сприяння Кабміну і депутатів Верховної Ради.

Першим кроком стала виплата боргів із заробітної плати за серпень, вересень і частину жовтня. Планується, що до кінця листопада борги із заробітної плати будуть закриті повною мірою, повідомляє Фонд держмайна України.

Крім виплат зарплат, "Електроважмашу" вдалося залучити обігові кошти в розмірі 200 мільйонів гривень, відсутність яких була причиною кризового стану підприємства в останні місяці, а також реструктуризувати кредит "Укрексімбанку" і залучити нові інструменти фінансування.

Дирекція "Електроважмашу" затвердила план відвантажень продукції в листопаді-грудні 2020 року з основними покупцями та досягло домовленостей про завантаження виробничих потужностей замовленнями на 2021 рік. Відтак, наступного року "Електроважмаш" працюватиме у штатному режимі. 

"Електроважмаш" входить до переліку об'єктів великої приватизації. Спеціалізацією "Електроважмашу" є розробка і виробництво турбо- та гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей економіки. Продукція ЕТМ експортується в країни СНД, ЄС, азійські держави.