Голова Мінфіну розповів про користь підвищення мінімалки для бюджету

Сергій Марченко переконаний, що бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, жодних змін "не відчує".

Зростання мінімальної заробітної плати збільшить надходження податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) на 1,2 мільярда гривень і єдиного соціального внеску (ЄСВ) на 1,7 мільярда гривень.

Читайте також У Польщі підвіщілі "мінімалку" - тепер вона вчетверо більша, чем в Україні

Про це в інтерв'ю одному з українських видань заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, повідомила прес-служба Мінфіну.

Підвищення мінімальної зарплати

"Цього року підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться в рамках 300 гривень - з 4723 гривень до 5000 гривень. Це дає можливість покращити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску в пенсійний фонд", - цитує прес-служба міністра.

Користь від підвищення мінімалки для бізнесу

Згідно з повідомленням, Марченко переконаний, що бізнес, який легально платить офіційну зарплату набагато вище мінімальної, жодних змін не відчує.

"А компанії, які платять податки тільки з 4723 гривень мінімальної зарплати, а решту видають у конвертах, швидше за все, і висловлюють невдоволення. Має бути нормальний діалог суспільства, бізнесу і держави", - посилається на слова Сергія Марченка прес-служба.

Що відомо про підвищення мінімалки